ADVERTENTIE

Bron :: TwilightArtPictures from Adobe Stock

"Traditioneel Duits recept "Printen

Ik ben dol op het bakken van Printen. Als traditioneel Akense gebakje zijn ze een absolute must tijdens de kerstperiode. Met hun smakelijke mix van honing, kandij en peperkoekkruiden zijn ze altijd een heerlijke en feestelijke toevoeging. Door jarenlange oefening heb ik mijn recept voor Printen keer op keer verfijnd en ik kijk ernaar uit om het met jullie te delen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 500 g Roggebloem Toegevoegd aan
  • 200 g Suikerbietenstroop Toegevoegd aan
  • 125 g Bruine suiker kandij Toegevoegd aan
  • 2 TL peperkoekpoeder Toegevoegd aan
  • 1 TL Hertshoornzout Toegevoegd aan
  • 125 ml water Toegevoegd aan
  • 50 g Gekonfijte sinaasappel- en citroenschil, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 50 g Amandelen Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Doe de kandijsuiker in een kom en giet er kokend water over. Laat de suiker volledig oplossen. Deze stap is erg belangrijk voor de consistentie van de Printen, dus wees geduldig.

2. Stap

Voeg de suikerbietenstroop, peperkoekkruiden en hertshoornzout toe. Roer alles goed door elkaar tot het helemaal gemengd is.

3. Stap

Voeg het roggemeel toe en kneed alles tot een stevig deeg. Werk grondig - klontjes bloem kunnen de kwaliteit van het deeg aantasten.

4. Stap

Wanneer het deeg stevig is, werk je de gekonfijte sinaasappel- en citroenschil erdoor. Dek het deeg af en laat het minstens een nacht rusten in de koelkast. Deze rusttijd is essentieel om het deeg zijn typische consistentie te geven en de smaken te laten ontwikkelen.

5. Stap

Haal de volgende dag het deeg uit de koelkast en rol het heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de Printen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk nu een amandel op elke Printe.

6. Stap

Bak de Printen ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Zorg ervoor dat ze niet te donker worden.

7. Stap

Laat de Printen afkoelen op een taartrooster. Bestuif ze dan met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn. Laat ze nog een paar dagen "rijpen" voordat je van de Aachener Printen geniet. Ze smaken gewoonweg hemels!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten