ADVERTENTIE

Bron :: TwilightArtPictures from Adobe Stock

"Traditioneel Duits recept "Printen

Ik ben dol op het bakken van Printen. Als traditioneel Akense gebakje zijn ze een absolute must tijdens de kerstperiode. Met hun smakelijke mix van honing, kandij en peperkoekkruiden zijn ze altijd een heerlijke en feestelijke toevoeging. Door jarenlange oefening heb ik mijn recept voor Printen keer op keer verfijnd en ik kijk ernaar uit om het met jullie te delen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 500 g Roggebloem Toegevoegd aan
  • 200 g Suikerbietenstroop Toegevoegd aan
  • 125 g Bruine suiker kandij Toegevoegd aan
  • 2 TL peperkoekpoeder Toegevoegd aan
  • 1 TL Hertshoornzout Toegevoegd aan
  • 125 ml water Toegevoegd aan
  • 50 g Gekonfijte sinaasappel- en citroenschil, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 50 g Amandelen Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Doe de kandijsuiker in een kom en giet er kokend water over. Laat de suiker volledig oplossen. Deze stap is erg belangrijk voor de consistentie van de Printen, dus wees geduldig.

2. Stap

Voeg de suikerbietenstroop, peperkoekkruiden en hertshoornzout toe. Roer alles goed door elkaar tot het helemaal gemengd is.

3. Stap

Voeg het roggemeel toe en kneed alles tot een stevig deeg. Werk grondig - klontjes bloem kunnen de kwaliteit van het deeg aantasten.

4. Stap

Wanneer het deeg stevig is, werk je de gekonfijte sinaasappel- en citroenschil erdoor. Dek het deeg af en laat het minstens een nacht rusten in de koelkast. Deze rusttijd is essentieel om het deeg zijn typische consistentie te geven en de smaken te laten ontwikkelen.

5. Stap

Haal de volgende dag het deeg uit de koelkast en rol het heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de Printen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk nu een amandel op elke Printe.

6. Stap

Bak de Printen ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Zorg ervoor dat ze niet te donker worden.

7. Stap

Laat de Printen afkoelen op een taartrooster. Bestuif ze dan met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn. Laat ze nog een paar dagen "rijpen" voordat je van de Aachener Printen geniet. Ze smaken gewoonweg hemels!

Vergelijkbare recepten

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Snelle appeltaart uit de ovenschaal

"Snelle appeltaart op een schaal" is altijd een lievelingstaart geweest in mijn familie. In het weekend en op feestdagen was dit recept altijd een waardig alternatief voor de traditionele slagroomtaart. Het kost niet veel tijd om te maken, ruikt heerlijk naar appels en kaneel en smaakt gewoonweg hemels. Dit recept is ideaal als je gasten verwacht en weinig tijd hebt om voor te bereiden. Een sponsmengsel wordt gemengd met verse appels en gebakken in de oven op de bakplaat.

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Vergelijkbare recepten

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Snelle appeltaart uit de ovenschaal

"Snelle appeltaart op een schaal" is altijd een lievelingstaart geweest in mijn familie. In het weekend en op feestdagen was dit recept altijd een waardig alternatief voor de traditionele slagroomtaart. Het kost niet veel tijd om te maken, ruikt heerlijk naar appels en kaneel en smaakt gewoonweg hemels. Dit recept is ideaal als je gasten verwacht en weinig tijd hebt om voor te bereiden. Een sponsmengsel wordt gemengd met verse appels en gebakken in de oven op de bakplaat.

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten