ADVERTENTIE

Bron :: olenayeromenkophotos from Getty Images

Spaanse aardappeltortilla

De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 6 stuk Grote eieren Toegevoegd aan
  • 150 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de aardappelen en de ui in dunne plakjes en zout ze.

2. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de aardappelen en ui toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 20 minuten.

3. Stap

Haal de aardappelen en uien langzaam uit de olie en laat deze staan.

4. Stap

Klop de eieren grondig en voeg wat zout toe. Voeg daarna de gekookte aardappelen en ui toe.

5. Stap

Voeg het mengsel toe aan de pan en kook op middelhoog vuur. Wanneer de randen beginnen af te pellen, draai de tortilla om en kook nog ongeveer 5 minuten.

6. Stap

De tortilla zou een gouden kleur moeten hebben en een beetje knapperig zijn.

Vergelijkbare recepten

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Aardappel- en savooiekoolschotel met asperges

Deze stevige ovenschotel met aardappelen en kool is een favoriet gerecht in mijn familie. Het is een traditioneel recept dat ik vaak maak en steeds weer aanpas - een mengsel van geroosterde aardappelen, romige saus met sappige kool en knapperige kaas.

Macaire aardappelen recept

Macaire aardappelen zijn een echte ontdekking voor mij. Ze zijn vernoemd naar Alexandre Macaire, een fantasierijke kok uit de 19e eeuw. Dit heerlijke aardappelgerecht is eigenlijk heel eenvoudig en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is mijn favoriete gerecht om in het weekend met mijn gezin te koken, wanneer we allemaal de tijd kunnen nemen om samen van een maaltijd te genieten. Met een beetje oefening heb je in een mum van tijd een lekker bijgerechtrecept in je kookrepertoire!

Vergelijkbare recepten

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Aardappel- en savooiekoolschotel met asperges

Deze stevige ovenschotel met aardappelen en kool is een favoriet gerecht in mijn familie. Het is een traditioneel recept dat ik vaak maak en steeds weer aanpas - een mengsel van geroosterde aardappelen, romige saus met sappige kool en knapperige kaas.

Macaire aardappelen recept

Macaire aardappelen zijn een echte ontdekking voor mij. Ze zijn vernoemd naar Alexandre Macaire, een fantasierijke kok uit de 19e eeuw. Dit heerlijke aardappelgerecht is eigenlijk heel eenvoudig en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is mijn favoriete gerecht om in het weekend met mijn gezin te koken, wanneer we allemaal de tijd kunnen nemen om samen van een maaltijd te genieten. Met een beetje oefening heb je in een mum van tijd een lekker bijgerechtrecept in je kookrepertoire!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

529 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

113 recepten

Vleesgerechten

367 recepten