ADVERTENTIE

Bron :: Lucky Dragon by Adobe Stock

Risotto met parelgort slechts 5 ingrediënten

Parelgortrisotto is een gerecht dat ik keer op keer graag maak. Dit Italiaanse recept met een Duitse twist heeft een bijzonder heerlijke smaak en is een welkome afwisseling van traditionele risottogerechten. Met zijn romige maar stevige textuur is parelgortrisotto een echte traktatie voor alle zintuigen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Parelgort Toegevoegd aan
  • 1 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 sjalotten Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • 100 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 50 g Geraspte parmezaan Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Verse peterselie om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Om de parelgortrisotto te bereiden, spoel je de parelgort eerst goed af onder stromend water. Dit is een belangrijke stap die je niet mag overslaan, omdat het helpt om overtollig zetmeel te verwijderen, waardoor de risotto anders te plakkerig zou worden.

2. Stap

Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verhit een pan met een beetje olijfolie en bak de sjalotten en knoflook tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Zorg ervoor dat ze niet verbranden, anders laten ze een bittere smaak achter.

3. Stap

Voeg de afgespoelde parelgort toe aan de sjalotten en knoflook in de pan en roer goed door. Bak de parelgort ongeveer 2 minuten tot hij licht glanst. Het bakken van de parelgort is een belangrijke stap om te voorkomen dat het later tijdens het koken uit elkaar valt.

4. Stap

Blus af met witte wijn en laat sudderen tot de wijn bijna helemaal verdampt is. Voeg dan wat van de hete groentebouillon toe en kook, onder voortdurend roeren, tot de vloeistof bijna helemaal is opgenomen. Voeg dan weer bouillon toe en herhaal het proces tot de parelgort romig en beetgaar is. Dit proces duurt ongeveer 25-30 minuten.

5. Stap

Roer tot slot de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer nogmaals goed door tot de kaas helemaal gesmolten is en de risotto een mooie, romige consistentie heeft.

6. Stap

Garneer de parelgortrisotto met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten