ADVERTENTIE

Bron :: IngridHS from Getty Images

Maanzaadtaart met crumble

Heerlijke maanzaadcake met crumble, die goed past bij koffie of thee.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Voor het deeg:

  • 250 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 150 g Griessuiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • 12 lepels Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 125 g Boter Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 200 g Gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • 120 g Suiker Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillesuiker Toegevoegd aan

Voor de kruimels:

  • 100 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 70 g Suiker Toegevoegd aan
  • 60 g Boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van het deeg. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg de eieren en de boter toe en kneed tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en leg het in een ingevette vorm.

2. Stap

Laten we de vulling klaarmaken. Meng het maanzaad met de suiker en giet de melk erbij. Voeg de vanillesuiker toe en meng. Verdeel deze vulling gelijkmatig over het deeg.

3. Stap

Als laatste komt het kruimeldeeg. Meng de bloem met de suiker en werk de boter erdoor tot een grof kruimeldeeg. Strooi dit over de maanzaadvulling.

4. Stap

Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 30 minuten, of tot hij goudkleurig is. Laat een beetje afkoelen voor het opdienen, het is ideaal als je hem zacht maar niet heet serveert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten