ADVERTENTIE

Bron :: weyo via Freepik

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g Quark Toegevoegd aan
  • 42 g gist Toegevoegd aan
  • 1 TL suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
  • Olie om te frituren Toegevoegd aan
  • Topping: bijvoorbeeld knoflook, kaas, zure room Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Voor het Hongaarse langos recept verwarm je eerst de melk - het moet lauw zijn, te heet zou de gist doden. Los er dan de suiker in op.

2. Stap

Verkruimel de gist in de lauwe melk en laat een paar minuten rusten. Dit bevordert de activiteit van de gist en helpt het deeg later goed te rijzen.

3. Stap

Zeef nu de bloem in een grote kom. Door de bloem te zeven wordt het deeg later luchtiger. Voeg het zout toe en maak een kuiltje in het midden.

4. Stap

Giet het kwark- en melk/gistmengsel in het kuiltje en kneed het langzaam met je handen door de bloem. Ik raad aan om het deeg minstens 10 minuten stevig te kneden tot het glad en elastisch is.

5. Stap

Dek het deeg af en laat minstens 2 uur rijzen op een warme plek. Het moet zichtbaar groter worden.

6. Stap

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en druk ze plat met je handen. Ik trek het deeg graag een beetje uit elkaar om het mooi dun te maken.

7. Stap

Verhit de olie in een diepe pan of steelpan tot deze middelheet is. Voeg de stukken deeg één voor één toe en bak ze aan beide kanten goudbruin. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt, anders worden de lango's snel donkerder van buiten terwijl ze van binnen nog rauw zijn.

8. Stap

Laat de afgewerkte Hongaarse lango's uitlekken op keukenpapier en bestrooi of besmeer ze onmiddellijk met de gewenste toppings.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten