ADVERTENTIE

Bron :: weyo via Freepik

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g Quark Toegevoegd aan
  • 42 g gist Toegevoegd aan
  • 1 TL suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
  • Olie om te frituren Toegevoegd aan
  • Topping: bijvoorbeeld knoflook, kaas, zure room Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Voor het Hongaarse langos recept verwarm je eerst de melk - het moet lauw zijn, te heet zou de gist doden. Los er dan de suiker in op.

2. Stap

Verkruimel de gist in de lauwe melk en laat een paar minuten rusten. Dit bevordert de activiteit van de gist en helpt het deeg later goed te rijzen.

3. Stap

Zeef nu de bloem in een grote kom. Door de bloem te zeven wordt het deeg later luchtiger. Voeg het zout toe en maak een kuiltje in het midden.

4. Stap

Giet het kwark- en melk/gistmengsel in het kuiltje en kneed het langzaam met je handen door de bloem. Ik raad aan om het deeg minstens 10 minuten stevig te kneden tot het glad en elastisch is.

5. Stap

Dek het deeg af en laat minstens 2 uur rijzen op een warme plek. Het moet zichtbaar groter worden.

6. Stap

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en druk ze plat met je handen. Ik trek het deeg graag een beetje uit elkaar om het mooi dun te maken.

7. Stap

Verhit de olie in een diepe pan of steelpan tot deze middelheet is. Voeg de stukken deeg één voor één toe en bak ze aan beide kanten goudbruin. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt, anders worden de lango's snel donkerder van buiten terwijl ze van binnen nog rauw zijn.

8. Stap

Laat de afgewerkte Hongaarse lango's uitlekken op keukenpapier en bestrooi of besmeer ze onmiddellijk met de gewenste toppings.

Vergelijkbare recepten

Appel Bundtcake

Snel, mals, smakelijk, met een paar ingrediënten en voor het hele gezin. Een eenvoudig recept, waarbij ook kinderen kunnen helpen bij de bereiding.

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

Romige Spruitjessoep

Een heerlijk romige soep verrijkt met spruitjes die het een unieke huiselijke smaak geeft.

Maanzaadbundtcake

Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

Zoete bladerdeeg kerstboompjes

Dit recept tovert een glimlach op de gezichten van mijn familie, vooral in de kersttijd. De zoete bladerdeegkerstboompjes zijn niet alleen een hit op de feesttafel, maar ook een perfect cadeau voor vrienden en familie. Het mooie is dat ze heel gemakkelijk te maken zijn en maar een paar ingrediënten nodig hebben.

Gegraveerde zalm uit Scandinavië

Gegrilde zalm is een van mijn absolute lievelingsgerechten en ik heb het vaak klaargemaakt voor vrienden en familie. Dit recept van mij is het resultaat van veel experimenteren en aanpassen. Het verbazingwekkende is dat het zo ongelooflijk eenvoudig te maken is en toch zo smaakvol en indrukwekkend. Een stuk verse zalmfilet wordt gemarineerd in een pittige augurk en is na twee dagen klaar om te serveren.

Vergelijkbare recepten

Appel Bundtcake

Snel, mals, smakelijk, met een paar ingrediënten en voor het hele gezin. Een eenvoudig recept, waarbij ook kinderen kunnen helpen bij de bereiding.

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

Romige Spruitjessoep

Een heerlijk romige soep verrijkt met spruitjes die het een unieke huiselijke smaak geeft.

Maanzaadbundtcake

Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

Zoete bladerdeeg kerstboompjes

Dit recept tovert een glimlach op de gezichten van mijn familie, vooral in de kersttijd. De zoete bladerdeegkerstboompjes zijn niet alleen een hit op de feesttafel, maar ook een perfect cadeau voor vrienden en familie. Het mooie is dat ze heel gemakkelijk te maken zijn en maar een paar ingrediënten nodig hebben.

Gegraveerde zalm uit Scandinavië

Gegrilde zalm is een van mijn absolute lievelingsgerechten en ik heb het vaak klaargemaakt voor vrienden en familie. Dit recept van mij is het resultaat van veel experimenteren en aanpassen. Het verbazingwekkende is dat het zo ongelooflijk eenvoudig te maken is en toch zo smaakvol en indrukwekkend. Een stuk verse zalmfilet wordt gemarineerd in een pittige augurk en is na twee dagen klaar om te serveren.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten