ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Kerstmis Basis Suiker Koekjes

Geniet van het maak- en decoratieproces en van de heerlijke zoetheid van deze suikerkoekjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24

Voor de koekjes:

  • 234 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Kop Boter, zacht Toegevoegd aan
  • 112 kopjes Witte suiker Toegevoegd aan
  • 1 Groot ei Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 12 theelepel amandelextract Toegevoegd aan

Voor het glazuur:

  • 2 kopjes Suiker voor banketbakkers Toegevoegd aan
  • 6 lepels melk Toegevoegd aan
  • 4 lepels Lichte maïssiroop Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • Voedselkleurstof indien gewenst Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Roer eerst in een kleine kom de bloem, baking soda en bakpoeder door elkaar. Zet apart.

2. Stap

Roer in een grotere kom de verzachte boter en suiker tot een gladde massa, ongeveer 5 minuten. Het is heel belangrijk om hier niet te beknibbelen op de tijd, want dit proces zorgt voor een luchtiger, malser koekje.

3. Stap

Klop het ei erdoor en roer dan de vanille en het amandelextract erdoor. Meng langzaam de droge ingrediënten erdoor tot ze geïntegreerd zijn. Meng niet te veel, anders worden de koekjes taai.

4. Stap

Dek het deeg af en laat het minstens 1 uur of indien mogelijk een nacht koelen. Persoonlijk vind ik dat langer afkoelen de beste resultaten geeft.

5. Stap

Zodra je deeg gekoeld is, verwarm je de oven voor op 190 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak van 2,5 tot 5 cm dik. Snijd in vormen met een koekjessnijder, een leuke activiteit waar kinderen bij kunnen helpen.

6. Stap

Leg de koekjes 2,5 cm uit elkaar op een niet-ingevette koekjesplaat en bak ze 8 tot 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

7. Stap

Terwijl de koekjes afkoelen, kun je beginnen met het maken van het glazuur. Meng in een kleine kom de suiker, melk, maïssiroop en vanille-extract tot een gladde massa. Als je voedselkleurstof gebruikt, verdeel het glazuur dan over aparte kommen en meng de kleuren erdoor.

8. Stap

Zodra je koekjes volledig zijn afgekoeld, versier je ze met glazuur met een glazuurkwast en laat je ze opstijven. Als je geen glazuurkwast hebt, werkt een kleine lepel ook.

9. Stap

Bewaar de koekjes tot slot in een luchtdichte verpakking om ze vers te houden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten