ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Kerstmis Basis Suiker Koekjes

Geniet van het maak- en decoratieproces en van de heerlijke zoetheid van deze suikerkoekjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24

Voor de koekjes:

  • 234 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Kop Boter, zacht Toegevoegd aan
  • 112 kopjes Witte suiker Toegevoegd aan
  • 1 Groot ei Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 12 theelepel amandelextract Toegevoegd aan

Voor het glazuur:

  • 2 kopjes Suiker voor banketbakkers Toegevoegd aan
  • 6 lepels melk Toegevoegd aan
  • 4 lepels Lichte maïssiroop Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • Voedselkleurstof indien gewenst Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Roer eerst in een kleine kom de bloem, baking soda en bakpoeder door elkaar. Zet apart.

2. Stap

Roer in een grotere kom de verzachte boter en suiker tot een gladde massa, ongeveer 5 minuten. Het is heel belangrijk om hier niet te beknibbelen op de tijd, want dit proces zorgt voor een luchtiger, malser koekje.

3. Stap

Klop het ei erdoor en roer dan de vanille en het amandelextract erdoor. Meng langzaam de droge ingrediënten erdoor tot ze geïntegreerd zijn. Meng niet te veel, anders worden de koekjes taai.

4. Stap

Dek het deeg af en laat het minstens 1 uur of indien mogelijk een nacht koelen. Persoonlijk vind ik dat langer afkoelen de beste resultaten geeft.

5. Stap

Zodra je deeg gekoeld is, verwarm je de oven voor op 190 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak van 2,5 tot 5 cm dik. Snijd in vormen met een koekjessnijder, een leuke activiteit waar kinderen bij kunnen helpen.

6. Stap

Leg de koekjes 2,5 cm uit elkaar op een niet-ingevette koekjesplaat en bak ze 8 tot 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

7. Stap

Terwijl de koekjes afkoelen, kun je beginnen met het maken van het glazuur. Meng in een kleine kom de suiker, melk, maïssiroop en vanille-extract tot een gladde massa. Als je voedselkleurstof gebruikt, verdeel het glazuur dan over aparte kommen en meng de kleuren erdoor.

8. Stap

Zodra je koekjes volledig zijn afgekoeld, versier je ze met glazuur met een glazuurkwast en laat je ze opstijven. Als je geen glazuurkwast hebt, werkt een kleine lepel ook.

9. Stap

Bewaar de koekjes tot slot in een luchtdichte verpakking om ze vers te houden.

Vergelijkbare recepten

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Veganistische kerstkoekjes zonder ei

Er is niets lekkerder dan de geur van versgebakken koekjes die door het hele huis waait. Sinds ik deze veganistische kerstkoekjes zonder eieren heb geprobeerd, bak ik ze elk jaar. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze zijn heel makkelijk te maken. Kijk zelf maar!

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Kerst notengebak zonder suiker

Recept voor mijn favoriete kerstkoekjes zonder suiker en bloem - walnootkoekjes met havermout.

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Eenvoudige "Schütteltorte" met fruit

Deze zelfgemaakte Schütteltorte is een echte traktatie. Ik heb de taart verschillende keren gemaakt voor mijn familie en vrienden en elke keer was het een absolute hit. Een voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig is - gooi gewoon alle ingrediënten bij elkaar en meng ze, vandaar de naam "Schütteltorte" De combinatie van de zoete cake, de luchtige room en de topping met fruit is gewoon onweerstaanbaar!

Kerst Gemberkoekjes

Heerlijke en aromatische gemberkoekjes perfect voor Kerstmis. Makkelijk te maken en gevuld met feestelijke smaken zoals kaneel, gember en melasse.

Vergelijkbare recepten

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Veganistische kerstkoekjes zonder ei

Er is niets lekkerder dan de geur van versgebakken koekjes die door het hele huis waait. Sinds ik deze veganistische kerstkoekjes zonder eieren heb geprobeerd, bak ik ze elk jaar. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze zijn heel makkelijk te maken. Kijk zelf maar!

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Kerst notengebak zonder suiker

Recept voor mijn favoriete kerstkoekjes zonder suiker en bloem - walnootkoekjes met havermout.

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Eenvoudige "Schütteltorte" met fruit

Deze zelfgemaakte Schütteltorte is een echte traktatie. Ik heb de taart verschillende keren gemaakt voor mijn familie en vrienden en elke keer was het een absolute hit. Een voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig is - gooi gewoon alle ingrediënten bij elkaar en meng ze, vandaar de naam "Schütteltorte" De combinatie van de zoete cake, de luchtige room en de topping met fruit is gewoon onweerstaanbaar!

Kerst Gemberkoekjes

Heerlijke en aromatische gemberkoekjes perfect voor Kerstmis. Makkelijk te maken en gevuld met feestelijke smaken zoals kaneel, gember en melasse.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten