ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : kaheig

Gember-citroensiroop voor thee bij verkoudheid

Dit recept voor gember-citroensiroop is mijn favoriet. Ik heb het ontelbare keren gemaakt tijdens het koude seizoen omdat het perfect is om verkoudheid af te wenden en het immuunsysteem een boost te geven. Ik ben ook dol op de frisse en verkwikkende smaak van gember en citroen. De siroop is makkelijk te bereiden en kan puur gebruikt worden, aangelengd met warm water of in thee.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Ginger Toegevoegd aan
  • 4 Biologische citroenen Toegevoegd aan
  • 500 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om gember-citroensiroop te maken, begin je met het schillen van de gember en snijd je hem in dunne plakjes. Ik heb gemerkt dat een keukenrasp vaak de meest efficiënte methode is als je de gember zo fijn mogelijk wilt hebben.

2. Stap

Was de citroenen grondig en rasp de schil van twee citroenen. Pers vervolgens alle vier de citroenen uit. Gebruik een citruspers voor het raspen en persen om zoveel mogelijk sap te krijgen.

3. Stap

Doe de gember in een grote pan met het water, de suiker, het citroensap en de citroenschil.

4. Stap

Breng nu alles aan de kook en laat het op een middelhoog vuur ongeveer 30 minuten sudderen. Zorg ervoor dat de pan niet overkookt - ik heb hier en daar wat geknoeid!

5. Stap

Zodra de siroop heeft gekookt, zeef je hem door een fijne zeef in een kom. Je kunt de gember goed uitknijpen om ervoor te zorgen dat je alle heerlijke siroop krijgt.

6. Stap

Giet de gember-citroensiroop in gesteriliseerde glazen flessen terwijl ze nog warm zijn en sluit ze meteen af. Als je je trouwens afvraagt of de flessen gesteriliseerd moeten worden: ja, dat moeten ze zeker, zodat de siroop langer houdbaar blijft!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten