ADVERTENTIE

Bron :: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Gekookte pompoen met ananas

Het recept voor ingemaakte pompoen met ananas is mijn favoriet geworden, niet alleen vanwege de zoete en licht exotische smaak, maar ook vanwege de makkelijke bereiding en lange houdbaarheid. Het is een geweldige manier om tijdens de koude wintermaanden van een zomers voorproefje te genieten. Ik raad het iedereen die van zowel pompoen als ananas houdt aan om te proberen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg pompoen Toegevoegd aan
  • 1 stuk Grote ananas Toegevoegd aan
  • 500 g Suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak de potten klaar voordat je begint met de bereiding. Deze moeten schoon en steriel zijn, zodat onze compote langer houdbaar blijft.

2. Stap

Schil eerst de pompoen en ananas. Hol de pompoen uit en snijd hem in kleinere stukken. Schil de ananas en verwijder de harde middelste delen en snijd in stukjes.

3. Stap

Zet een grote pan klaar waarin je het fruit, de suiker, het sap van een citroen en een in de lengte doorgesneden vanillestokje doet.

4. Stap

Roer alles in de pan en laat het 15 minuten zitten zodat het fruit zijn sappen begint af te geven.

5. Stap

Breng vervolgens alles aan de kook en laat het 30 minuten op laag vuur koken. Na deze tijd moeten zowel de pompoen als de ananas zacht en smaakvol gecombineerd zijn.

6. Stap

Je kunt de compote laten afkoelen en in de koelkast bewaren, of warm in potten doen. Dek de potten goed af en laat ze ondersteboven afkoelen. Op deze manier kun je de geconserveerde pompoen en ananas enkele maanden bewaren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten