ADVERTENTIE

Bron :: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Gekookte pompoen met ananas

Het recept voor ingemaakte pompoen met ananas is mijn favoriet geworden, niet alleen vanwege de zoete en licht exotische smaak, maar ook vanwege de makkelijke bereiding en lange houdbaarheid. Het is een geweldige manier om tijdens de koude wintermaanden van een zomers voorproefje te genieten. Ik raad het iedereen die van zowel pompoen als ananas houdt aan om te proberen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg pompoen Toegevoegd aan
  • 1 stuk Grote ananas Toegevoegd aan
  • 500 g Suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak de potten klaar voordat je begint met de bereiding. Deze moeten schoon en steriel zijn, zodat onze compote langer houdbaar blijft.

2. Stap

Schil eerst de pompoen en ananas. Hol de pompoen uit en snijd hem in kleinere stukken. Schil de ananas en verwijder de harde middelste delen en snijd in stukjes.

3. Stap

Zet een grote pan klaar waarin je het fruit, de suiker, het sap van een citroen en een in de lengte doorgesneden vanillestokje doet.

4. Stap

Roer alles in de pan en laat het 15 minuten zitten zodat het fruit zijn sappen begint af te geven.

5. Stap

Breng vervolgens alles aan de kook en laat het 30 minuten op laag vuur koken. Na deze tijd moeten zowel de pompoen als de ananas zacht en smaakvol gecombineerd zijn.

6. Stap

Je kunt de compote laten afkoelen en in de koelkast bewaren, of warm in potten doen. Dek de potten goed af en laat ze ondersteboven afkoelen. Op deze manier kun je de geconserveerde pompoen en ananas enkele maanden bewaren.

Vergelijkbare recepten

Peer salma pot

Voor mij is het meest bevredigende moment wanneer ik in de keuken bezig ben met de voorbereidingen voor de winter en aan het koken ben. Deze jam is niet alleen zoet, maar door de pittige kruiden is het ook een perfect bijgerecht voor vlees!

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Gekookte noten

Recept voor gekookte noten. Door ze te koken verleng je hun levensduur, worden ze niet bitter, worden ze niet geel en gaan ze de hele winter mee.

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Aardappelen gekookt in de schil

Een manier om aardappelen te bereiden is door ze in de schil te koken. De bereiding van dit recept is snel en moeiteloos. In de praktijk moet je er alleen voor zorgen dat je niet vergeet om de aardappelen op tijd uit de pan te halen.

Gefermenteerde Courgette

Een verbazingwekkend recept voor gefermenteerde courgette, ideaal voor salades, sandwiches of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De eenvoudige manier om een gezonde draai aan je dieet te geven.

Gestoofde artisjokken

Een traditioneel Italiaans recept, ideaal voor liefhebbers van artisjokken. Dit gerecht heeft weinig ingrediënten nodig, maar vereist een zorgvuldige bereiding om de natuurlijke zoetheid van de artisjokken en de rijkdom van de stoofkruiden tot hun recht te laten komen.

Vergelijkbare recepten

Peer salma pot

Voor mij is het meest bevredigende moment wanneer ik in de keuken bezig ben met de voorbereidingen voor de winter en aan het koken ben. Deze jam is niet alleen zoet, maar door de pittige kruiden is het ook een perfect bijgerecht voor vlees!

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Gekookte noten

Recept voor gekookte noten. Door ze te koken verleng je hun levensduur, worden ze niet bitter, worden ze niet geel en gaan ze de hele winter mee.

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Aardappelen gekookt in de schil

Een manier om aardappelen te bereiden is door ze in de schil te koken. De bereiding van dit recept is snel en moeiteloos. In de praktijk moet je er alleen voor zorgen dat je niet vergeet om de aardappelen op tijd uit de pan te halen.

Gefermenteerde Courgette

Een verbazingwekkend recept voor gefermenteerde courgette, ideaal voor salades, sandwiches of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De eenvoudige manier om een gezonde draai aan je dieet te geven.

Gestoofde artisjokken

Een traditioneel Italiaans recept, ideaal voor liefhebbers van artisjokken. Dit gerecht heeft weinig ingrediënten nodig, maar vereist een zorgvuldige bereiding om de natuurlijke zoetheid van de artisjokken en de rijkdom van de stoofkruiden tot hun recht te laten komen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten