ADVERTENTIE

Bron :: hipokrat from Getty Images

Courgetteroomsoep

Courgetteroom is een van mijn absolute favorieten. Eenvoudig, licht en toch vullend, perfect voor de zomermiddag.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 pcs Middelgrote courgettes Toegevoegd aan
  • 1 pcs Cf Toegevoegd aan
  • 2 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels Olijfoliën Toegevoegd aan
  • 1 liter Groentebouillon Toegevoegd aan
  • Zout, peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Room om te serveren (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Snijd eerst de courgette en prei in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Deze vorm en grootte van de ingrediënten werkt het beste en zorgt ervoor dat je het geheel aan het eind gemakkelijk kunt blenden met een staafmixer.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een steelpan en gooi de fijngehakte knoflook erin. Fruit het even aan (ongeveer 30 seconden).

3. Stap

Voeg de gesneden courgette en prei toe. Fruit alles samen ongeveer 5 minuten - ze moeten nu nog niet helemaal gaar zijn!

4. Stap

Voeg na afloop van deze tijd de groentebouillon toe. Zet het vuur lager en kook ongeveer 20 minuten tot de groenten zacht zijn. Mijn ervaring is dat deze tijd voldoende is.

5. Stap

Eenmaal gekookt, moet de soep worden gemengd tot een gladde crème. Ik gebruik hiervoor een staafmixer, maar als je die niet hebt, werkt een traditionele blender ook.

6. Stap

Vergeet tot slot niet om de soep op smaak te brengen met zout en peper. Je kunt ook een lepel room op elke portie doen voor extra romigheid.

7. Stap

7.Courgettecrème kan geserveerd worden met blokjes geroosterd brood.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten