ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: macroworlds

Bak gezonde haverkoekjes in 30 minuten

Dit heerlijke recept voor traditionele haverkoekjes is een van mijn favorieten. Het is makkelijk te maken, vereist slechts een paar ingrediënten en biedt een fantastische crunch. De haverkoekjes hebben altijd een perfecte balans tussen zoet en hartig en zijn het perfecte 'grab and go' dessert voor alle gelegenheden. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor familiebijeenkomsten en picknicks en heb altijd complimenten gekregen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 200 g havervlokken Toegevoegd aan
  • 150 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel vanille-essence Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Verwarm voor het haverkoekjes recept je oven voor op 180 graden Celsius. Dit is belangrijk omdat een constante temperatuur cruciaal is om ervoor te zorgen dat de koekjes gelijkmatig bakken.

2. Stap

Meng in een kom de havermout, bloem, suiker, bakpoeder en zout. Het is belangrijk om deze droge ingrediënten eerst samen te voegen om ervoor te zorgen dat het bakpoeder en zout gelijkmatig worden verdeeld.

3. Stap

Klop in een andere kom de boter, eieren en vanille-extract tot een romig geheel. Te harde boter kan je koekjes te stevig maken, terwijl te vloeibare boter ze te plat maakt.

4. Stap

Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng voorzichtig tot het net gecombineerd is. Meng het deeg niet te fijn, want dan krijg je taaie koekjes.

5. Stap

Vorm met een lepel of een koekjesdeegpers kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de koekjes laat om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

6. Stap

Bak de haverkoekjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. De perfecte baktijd kan variëren, afhankelijk van hoe donker en knapperig je je haverkoekjes wilt.

7. Stap

Laat de haverkoekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Deze afkoelingsfase is nodig zodat de koekjes hun vorm behouden en knapperig worden.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten