ADVERTENTIE

Bron :: Congerdesign von Pixabay

Wafelhartjes op een stokje - snel en makkelijk

Deze wafels op een stokje zijn perfect voor kinderfeestjes en picknicks en zijn altijd een groot succes. Ze zien er niet alleen schattig uit, ze smaken ook heerlijk en zijn supermakkelijk te bereiden. Ze kunnen prachtig versierd en gepersonaliseerd worden, wat vooral leuk is voor jongere gasten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g gesmolten boter Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel vanille-essence Toegevoegd aan
  • 10 Houten stokken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwarm eerst je wafelijzer voor.

2. Stap

Mijn tip: ik gebruik een wafelijzer dat speciaal ontworpen is voor wafels op een stokje, maar je kunt ook een gewoon wafelijzer gebruiken en de stokjes er na het bakken in doen terwijl de wafels nog warm en aanpasbaar zijn.

3. Stap

Klop in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker door elkaar. Klop in een andere kom de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract door elkaar. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.

4. Stap

Giet ongeveer 3 eetlepels beslag in elk wafelijzer. Druk voorzichtig met een houten hamer in het midden van de wafelvorm en bak de wafels volgens de instructies op het wafelijzer.

5. Stap

Herhaal het proces tot al het beslag is gebruikt. Laat de wafels lichtjes afkoelen en versier ze dan zoals je wilt.

Vergelijkbare recepten

Het beste wafelbeslagrecept

Ik heb dit wafelrecept al heel vaak gemaakt en het is altijd een grote hit bij mijn familie en vrienden. De ingrediënten maken de wafels heerlijk luchtig en licht, maar ook lekker knapperig. Het is het perfecte basisrecept waaraan je naar believen toppings kunt toevoegen!

Kerstkoekwafels

Dit is een recept voor wafeltjeskoekjes die ik elk jaar met Kerstmis maak voor mijn familie en vrienden. Ik herinner me nog de gezellige winterdagen waarop ik met mijn oma in de keuken stond om deze heerlijke peperkoekkoekjes te bakken. De ontbijtkoek op wafeltjes zoals in Neurenberg is makkelijk te bakken en smaakt heerlijk.

Zelfgemaakte vanillestokjes

Ik ben dol op dit recept voor vanille repen. Het is een recept dat ik keer op keer heb gemaakt en waar iedereen dol op is. De vanille repen zijn knapperig en zoet en de vanillesmaak is heel intens. Ze zijn het perfecte cadeau met kerst of gewoon om tussendoor te snoepen.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Havermoutkoekjes met sultana's

Dit recept is een van mijn favoriete havermoutkoekjesrecepten en ik vind ze altijd lekker en voedzaam. De koekjes zijn knapperig en zoet en zijn perfect als tussendoortje of ontbijt.

Bereid zoet korstdeeg

Een boterkorstdeeg vormt de basis voor veel klassieke taarten en cakes. Ik heb dit gebak al honderden keren gemaakt en het is altijd fascinerend om te zien hoe zulke eenvoudige ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen worden verwerkt. Het belangrijkste is dat de boter echt koud is en snel wordt verwerkt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Vergelijkbare recepten

Het beste wafelbeslagrecept

Ik heb dit wafelrecept al heel vaak gemaakt en het is altijd een grote hit bij mijn familie en vrienden. De ingrediënten maken de wafels heerlijk luchtig en licht, maar ook lekker knapperig. Het is het perfecte basisrecept waaraan je naar believen toppings kunt toevoegen!

Kerstkoekwafels

Dit is een recept voor wafeltjeskoekjes die ik elk jaar met Kerstmis maak voor mijn familie en vrienden. Ik herinner me nog de gezellige winterdagen waarop ik met mijn oma in de keuken stond om deze heerlijke peperkoekkoekjes te bakken. De ontbijtkoek op wafeltjes zoals in Neurenberg is makkelijk te bakken en smaakt heerlijk.

Zelfgemaakte vanillestokjes

Ik ben dol op dit recept voor vanille repen. Het is een recept dat ik keer op keer heb gemaakt en waar iedereen dol op is. De vanille repen zijn knapperig en zoet en de vanillesmaak is heel intens. Ze zijn het perfecte cadeau met kerst of gewoon om tussendoor te snoepen.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Havermoutkoekjes met sultana's

Dit recept is een van mijn favoriete havermoutkoekjesrecepten en ik vind ze altijd lekker en voedzaam. De koekjes zijn knapperig en zoet en zijn perfect als tussendoortje of ontbijt.

Bereid zoet korstdeeg

Een boterkorstdeeg vormt de basis voor veel klassieke taarten en cakes. Ik heb dit gebak al honderden keren gemaakt en het is altijd fascinerend om te zien hoe zulke eenvoudige ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen worden verwerkt. Het belangrijkste is dat de boter echt koud is en snel wordt verwerkt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten