ADVERTENTIE

Bron :: etorres69 from Getty Images

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g Van kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 50 g gist Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 200 g Chocolade Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Gemalen noten Toegevoegd aan
  • Snufje kardemom Toegevoegd aan
  • 12 lepels Kaneel Toegevoegd aan
  • Citroenschil Toegevoegd aan
  • Sinaasappelschil Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

4 min.
1. Stap

Maak eerst de zuurdesem starter. Voeg gist, 1 eetlepel suiker en een snufje bloem toe aan de melk. Meng goed en laat 10 minuten rijzen.

2. Stap

Doe de bloem in een grote kom, voeg de zuurdesem starter, resterende suiker, gesmolten boter, eieren, geraspte citroen en sinaasappelschil, kardemom en kaneel toe. Meng het mengsel en kneed het deeg. Ook al lijkt het deeg plakkerig, geen paniek. Zet het na enige tijd opzij en laat het ongeveer een uur rijzen tot het is aangekomen.

3. Stap

Hak ondertussen de chocolade en noten in kleine stukjes. Voeg de chocolade en noten toe aan het beslag en kneed opnieuw.

4. Stap

Doe het deeg in de panettonevorm en laat ongeveer 30 minuten rijzen.

5. Stap

Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Vergelijkbare recepten

Oud en Nieuw Dessert Chocolade Mousse

Een heerlijk en rijk dessert met chocolade, perfect om een feestelijke Oud en Nieuw avond af te sluiten. Dit dessert is niet te zwaar en heeft een mooi, diep chocolade aroma.

Žerbo Harten

Een snel, ongebakken zoetigheidje gemaakt van slechts een paar ingrediënten. Ik heb helemaal geen zoetstof gebruikt, maar als je het niet zoet genoeg vindt, verminder dan de hoeveelheid jam en voeg een beetje kwaliteitshoning toe.

Kerstkoekwafels

Dit is een recept voor wafeltjeskoekjes die ik elk jaar met Kerstmis maak voor mijn familie en vrienden. Ik herinner me nog de gezellige winterdagen waarop ik met mijn oma in de keuken stond om deze heerlijke peperkoekkoekjes te bakken. De ontbijtkoek op wafeltjes zoals in Neurenberg is makkelijk te bakken en smaakt heerlijk.

Eenvoudig kerstkoekjesrecept

Dit eenvoudige kerstkoekjesrecept is mijn persoonlijke aanbeveling voor de zoete feestdagen. In de loop der jaren heb ik het verschillende keren gemaakt in mijn eigen keuken en het is een absolute favoriet gebleken - voor mij en voor iedereen die het heeft mogen proberen. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bediening is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners.

Chocolade kerstgebak

Een recept voor goddelijke chocolate chip cookies die ik elk jaar met kerst bak.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Eierlikeur Bundtcake

Dit eierlikeur Bundtcake recept is eenvoudig en het eindproduct is gewoon onweerstaanbaar. Het is een geweldige manier om de smaken van eierlikeur en klassiek gebak te combineren. Het is heerlijk, vochtig en zoet - gewoon perfect voor elke gelegenheid.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Vergelijkbare recepten

Oud en Nieuw Dessert Chocolade Mousse

Een heerlijk en rijk dessert met chocolade, perfect om een feestelijke Oud en Nieuw avond af te sluiten. Dit dessert is niet te zwaar en heeft een mooi, diep chocolade aroma.

Žerbo Harten

Een snel, ongebakken zoetigheidje gemaakt van slechts een paar ingrediënten. Ik heb helemaal geen zoetstof gebruikt, maar als je het niet zoet genoeg vindt, verminder dan de hoeveelheid jam en voeg een beetje kwaliteitshoning toe.

Kerstkoekwafels

Dit is een recept voor wafeltjeskoekjes die ik elk jaar met Kerstmis maak voor mijn familie en vrienden. Ik herinner me nog de gezellige winterdagen waarop ik met mijn oma in de keuken stond om deze heerlijke peperkoekkoekjes te bakken. De ontbijtkoek op wafeltjes zoals in Neurenberg is makkelijk te bakken en smaakt heerlijk.

Eenvoudig kerstkoekjesrecept

Dit eenvoudige kerstkoekjesrecept is mijn persoonlijke aanbeveling voor de zoete feestdagen. In de loop der jaren heb ik het verschillende keren gemaakt in mijn eigen keuken en het is een absolute favoriet gebleken - voor mij en voor iedereen die het heeft mogen proberen. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bediening is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners.

Chocolade kerstgebak

Een recept voor goddelijke chocolate chip cookies die ik elk jaar met kerst bak.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Eierlikeur Bundtcake

Dit eierlikeur Bundtcake recept is eenvoudig en het eindproduct is gewoon onweerstaanbaar. Het is een geweldige manier om de smaken van eierlikeur en klassiek gebak te combineren. Het is heerlijk, vochtig en zoet - gewoon perfect voor elke gelegenheid.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten