ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Indiase gekruide tomatenketchutney

Tomaat Kasundi is een heerlijke en veelzijdige smaakmaker die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 kg Rijpe tomaten Toegevoegd aan
  • 2 Grote uien Toegevoegd aan
  • 6 teentjes Van knoflook Toegevoegd aan
  • 50 g Verse gemberwortel Toegevoegd aan
  • 4 Rode chilipepers Toegevoegd aan
  • 1 Kop appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 1 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 2 lepels zout Toegevoegd aan
  • 4 tbls Mosterdzaadjes Toegevoegd aan
  • 2 tbls Kurkuma Toegevoegd aan
  • 2 tbls Paprika Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Hak eerst de tomaten, uien, pepers, knoflook en gember fijn. Onthoud dat de grootte van de stukjes de textuur van je kasundi bepaalt; ik ga meestal voor een medium-fijne hak voor een balans in textuur.

2. Stap

Doe de gehakte ingrediënten, azijn, suiker en zout in een grote roestvrijstalen pan. Ik heb gemerkt dat het gebruik van een niet-reactieve steelpan zoals roestvrij staal of emaille cruciaal is, omdat het zuur in de tomaten en azijn kan reageren met traditionele metalen pannen, waardoor uiteindelijk de smaak van de kasundi verandert.

3. Stap

Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en roer voortdurend tot de suiker volledig is opgelost. Deze stap zorgt ervoor dat je kasundi een gelijkmatig verdeelde zoetheid krijgt.

4. Stap

Zodra het begint te koken, zet je het vuur laag en voeg je het mosterdzaad, de kurkuma en het paprikapoeder toe. Door de specerijen pas toe te voegen nadat het vuur is gedaald, blijven hun smaken beter behouden.

5. Stap

Laat het mengsel ongeveer 2-3 uur sudderen, af en toe roeren, tot het indikt tot een chutney-achtige consistentie. De truc hier is geduld; het kost echt tijd om die weelderige kasundi-textuur te ontwikkelen, dus haast het niet.

6. Stap

Terwijl je kasundi suddert, kun je die tijd gebruiken om je potten te steriliseren. Vul de potten en hun deksels met kokend water en laat ze een paar minuten staan, giet ze dan af en droog ze goed. Zo blijft je kasundi goed houdbaar en langer vers.

7. Stap

Zodra je kasundi klaar is en de gewenste dikte heeft bereikt, schep je het heet in de gesteriliseerde potten en verzegel je de potten terwijl ze nog heet zijn. Vergeet niet dat de chutney dikker wordt als hij afkoelt, dus als hij een beetje vloeibaar lijkt, maak je dan geen zorgen, hij wordt later wel dikker.

8. Stap

Laat de potten volledig afkoelen op een rooster voordat je ze bewaart. De kasundi is na 2 weken klaar om te eten, maar zal een diepere, rijpere smaak ontwikkelen als je hem een paar maanden laat staan.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Eenvoudige zoete verse mangochutney

Deze zoete mangochutney past perfect bij sandwiches, kazen of gegrild vlees!

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Gebakken aardappelen in de oven

Probeer dit eenvoudige recept voor heerlijke gebakken aardappelen in de oven. Een perfecte keuze voor een gezonde lunch of diner.

Zoete aardappelen gebakken in de oven

Recept voor lekkere ovengebakken zoete aardappelen met kruidendip.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Aardappelpuree met doperwten

Het is een eenvoudig gerecht dat perfect is als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als snelle avondmaaltijd.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Eenvoudige zoete verse mangochutney

Deze zoete mangochutney past perfect bij sandwiches, kazen of gegrild vlees!

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Gebakken aardappelen in de oven

Probeer dit eenvoudige recept voor heerlijke gebakken aardappelen in de oven. Een perfecte keuze voor een gezonde lunch of diner.

Zoete aardappelen gebakken in de oven

Recept voor lekkere ovengebakken zoete aardappelen met kruidendip.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Aardappelpuree met doperwten

Het is een eenvoudig gerecht dat perfect is als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als snelle avondmaaltijd.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten