ADVERTENTIE

Bron :: HLPhoto for Adobe Stock

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Braden

  • 112 kg Rundvleesbraden Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel olie Toegevoegd aan
  • 2 gesneden Uien Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan

Bourgondische wijnsaus

  • 750 ml Bourgognewijn Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 2 Takje Verse tijm Toegevoegd aan
  • 2 Bladeren Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Verwarm voor het Bourgondische braadstukrecept eerst de oven voor op 175°C. Wrijf het rundvleesbraadstuk in met zout en peper.

2. Stap

Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees aan alle kanten aan. Zodra het vlees aan alle kanten is aangebraden, haal het uit de pan en zet het opzij.

3. Stap

Braad de gehakte uien en knoflook in dezelfde braadpan tot ze glazig zijn.

4. Stap

Giet de wijn in de braadpan en breng aan de kook. Voeg tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en suiker toe.

5. Stap

Doe het gebraden vlees terug in de braadpan en bedek het met de wijn saus. Deksel op de pan en laat 2-3 uur sudderen in de voorverwarmde oven.

6. Stap

Haal de Bourgondische braad uit de oven en laat het even rusten. Snijd het vervolgens in plakjes en serveer het met de Bourgondische wijnsaus.

Vergelijkbare recepten

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Varkensfilet met spruitjesgroenten

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen thuis kan bereiden. Het bevat sappige varkensfilet die perfect past bij verschillende soorten groenten. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of een speciaal diner.

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Stevige Goulashsoep Oudejaarsavond

Een hartige, kruidige goulashsoep die perfect is om de Oudejaarsavond door te komen of om een kater te bestrijden op Nieuwjaarsdag. Ze is rijk aan aroma's van paprika, tijm, marjolein en laurier en wordt bereid met aardappelen, wortels en natuurlijk rundvlees.

Varkenshaas in bladerdeeg

Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.

Vergelijkbare recepten

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Varkensfilet met spruitjesgroenten

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen thuis kan bereiden. Het bevat sappige varkensfilet die perfect past bij verschillende soorten groenten. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of een speciaal diner.

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Stevige Goulashsoep Oudejaarsavond

Een hartige, kruidige goulashsoep die perfect is om de Oudejaarsavond door te komen of om een kater te bestrijden op Nieuwjaarsdag. Ze is rijk aan aroma's van paprika, tijm, marjolein en laurier en wordt bereid met aardappelen, wortels en natuurlijk rundvlees.

Varkenshaas in bladerdeeg

Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

530 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

367 recepten